3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Bramborová polévka s kroupami

Název Množství a jednotka
brambory 2 ks
velká mrkev 2 ks
celer kousek
kroupy hrst
česnek 2 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Dáme vařit 2 nastrouhané mrkve, kousek celeru a hrst krupek. Povaříme 15 - 20 minut, přidáme zásmažku na sádle a cibulce a 2 nakrájené brambory, osolíme, okořeníme a vaříme až jsou brambory a kroupy měkké. Dochutíme 2 stroužky utřeného česneku, podravkou a nakonec přidáme 2 lžíce sterilovaného hrášku.


 


RECEPTY

Plněné papriky

Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Tchýnino "maso na šťávě"

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na menší kostky. Na sádle opečeme cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová krémová polévka

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňové knedlíky

Postup: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici,... zobrazit recept

RECEPTY

Buchtičky se šodó

Postup: Z mléka odebereme asi půl hrnku, ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...